سیم آرماتوربندی یا سیم قالب بندی، یک نوع مفتول فولادی است که عملیات حرارتی آن را هم پشت سر گذاشته و به انعطاف بالایی رسیده است؛ به سبب عملیات حرارتی این مقطع، این مفتول در کنار انعطاف زیاد از مقاومت کششی بالایی هم برخوردار میشود که در نهایت، از آن یک گزینهٔ مطلوب برای کنار هم قراردادن و مستحکم کردن میلگردها در فرایند آرماتوربندی میسازد. افزون بر این، از مفتولهای آرماتور برای فرم دهی به انواع فونداسیون و ستون نیز استفاده میشود. از آنجایی که سیم آرماتوربندی، از فراوردههای مفتول پخته محسوب میشود و ظاهری تیره دارد، با عنوان “مفتول سیاه” نیز شناخته میشود؛ از آنجایی که این مقطع عموما در فرایند آرماتوربندی و قالب بندی ساختمان سازی استفاده میشود، با نام سیم آرماتوربندی یا سیم قالب بندی نیز شناخته میشود.
اگر نگاهی به معماری ساختمان های شیک و به یادماندنی بیاندازید، خواهید دید که اغلب از سقف های شیروانی استفاده کرده اند. این سقف ها علاوه بر زیبایی ظاهری دارای مزایای منحصر به فردی نیز هستند. در دنیای مدرن امروزی همه نگاه ها به سمت دکوراسیون منازل و از همه مهمتر نمای خارجی ساختمان ها است. به طوری که اگر نمای داخلی ساختمان لوکس ترین نمای موجود در جهان باشد اما فاقد نمای خارجی زیبایی باشد هیچ طرفداری نخواهد داشت. بسیاری از طراحان و معماران این زیبایی را با استفاده از سقف های شیروانی ایجاد می کنند
راه پله، به عنوان یکی از اجزای حیاتی سازه، نقش محوری در برقراری ارتباط بین طبقات و ارتقای زیبایی و استحکام بنا ایفا میکند. ساخت یک راه پله استاندارد و ایمن، مستلزم توجه دقیق به مراحل مختلف اعم از طراحی، اجرا، آرماتوربندی و میلگرد گذاری است. در این مقاله، به طور جامع به بررسی نحوه میلگرد گذاری راه پله پرداخته میشود تا راهنمایی جامع و تصویری برای ساخت راه پلهای ایمن و بادوام در اختیار شما قرار دهیم.
اصطلاح "پلیت آهنی" به هر نوع فلزی گفته میشود که می تواند به قطعات مسطح با ضخامت های مختلف تبدیل شود. فلزات مورد استفاده در صنعت پلیت آهنی شامل فولاد نورد سرد، فولاد خفیف، فولاد ضد زنگ، قلع، نیکل، تیتانیوم، آلومینیوم، برنج و مس است.
در جدول لیستوفر که برای هر پروژه ساختمان سازی تهیه می شود، اطلاعاتی مانند موقعیت میلگرد، سایز، شکل و یا نحوه خم میلگرد و همچنین تعداد، وزن و طول میلگرد درج می شود. با استفاده از جدول لیستوفر که به آن لیستوفر آرماتور نیز می گویند، می توان از تعداد میلگردهای مورد نیاز ساختمان و همچنین سایز آن ها آگاه شد.
نورد یک دستگاه صنعتی است که می تواند برای تولید ورق های فولادی مورد استفاده قرار گیرد. این دستگاه دارای غلطک های مشخصی بوده که امکان حرکت دادن یک ورق را فراهم می کند. به راحتی می توان ورق های فولادی را در بین غلطک های این دستگاه قرار داد تا شاهد نازک شدن ورق ها و یا انجام یک سری عملیات های مختلف روی ورق ها باشیم. به تمامی ورق هایی که با کمک دستگاه نورد تولید می شوند، ورق نوردی گفته می شود. ورق نوردی جزء ورق های مقاوم و با استحکام کششی بسیار بالایی است. این ورق را می توان برای کاربردهای مختلف صنعتی و ساختمان سازی مورد استفاده قرار داد. با توجه به اهمیت ورق نورد؛
ورق روغنی در طی فرآیندی به نام نورد سرد بدست میآید، به همین دلیل این نوع ورق را به عنوان ورق نورد سرد نیز میشناسند. امروزه این محصولات به صورت گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از ویژگیهای این ورقها مانند شکلپذیری بالا، قابلیت کشسانی زیاد، استقامت بالا و نفوذپذیری خوب از جمله دلایل موارد استفاده زیاد آنها هستند. البته در حال حاضر مشخصات ورقهای روغنی جدید نسبت به نمونههایی که قبلا توسط کارخانهها تولید میشدند، بهبود یافته است. در این مقاله اطلاعات مفیدی درباره تاریخ انقضا ورق روغنی و مضرات ناشی از استفاده نمونههای تاریخ مصرف گذشته آنها ذکر شده است.
گالوانیزه کردن در واقع یک راه حلی برای جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی عناصری همچون فولاد و آهن است. فرآیندی که در آن یک پوشش از جنس "روی" بر سطح فولاد یا آهن قرار می گیرد تا از آن محافظت کرده و از زنگ زدگی آنها جلوگیری کند
ورق استیل هم پرکاربردترین و هم بازیافتی ترین ماده فلزی روی زمین است. از ورق استیل های ضد زنگ و درجه حرارت بالا گرفته تا محصولات کربن مسطح، ورق استیل به اشکال مختلف برای پاسخگویی به طیف گسترده ای از کاربردها به کار گرفته می شود
به فرآیند فرم دادن و شکل دهی ورق های فلزی مثل استیل، گالوانیزه، آلومینیوم، آهن و... رول فرمینگ می گویند. این عمل با استفاده از قالب ها و غلطک های فرم دهی و ابزار الات مخصوص بر روی شافت هایی که با دروازه یا یاتاقان ثابت شده اند، انجام می گیرد.