آهن، فولاد و چدن به عنوان سه ماده پرکاربرد، در ساخت بسیاری از وسایل کاربرد دارند. چدن و فولاد آلیاژهایی بر پایه آهن هستند که مهم ترین تفاوت آن ها، میزان کربن استفاده شده در هر کدام است. اگر دقت کرده باشید، بسیاری از ظروف آشپزخانه از چدن ساخته شده اند. چدن ها همه کاره و مقرون به صرفه اند. اما به نظر شما مهمترین فرق بین فولاد و چدن و آهن چیست؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت ها و کاربرد هر یک بپردازیم. با ما همراه باشید.
یکی از چالش های ساخت بنای بتنی، تغییرات دمایی و انبساط و انقباض ناشی از آن است. این موضوع می تواند موجب ترک خوردن بتن و از بین رفتن آن شود. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، استحکام و پایداری کل بنا به خطر می افتد. برای جلوگیری از چنین حوادثی، راهکارهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که یکی از آن ها، به کار بردن میلگرد حرارتی است. وجود این مقاطع فولادی در سازه موجب کنترل تنش های حرارتی بتن (انبساط و انقباض) می گردد. در کتاب های مهندسی به این نوع محصول، «میلگرد افت و حرارت» هم گفته می شود.
در دنیای مهندسی و معماری، فولاد به عنوان یک ماده اصلی و ابرقدرت شناخته می شود. اما راز قدرت واقعی آن در چیست؟ در میان انبوه خواص منحصر به فرد این آلیاژ، استحکام کششی یک ویژگی بسیار مهم است که مقاومت فولاد در برابر کشش و تغییر شکل را نشان می دهد.
در پاسخ به این سوال که خاموت چیست باید بگوییم که نوعی میلگرد است و در بتن های مصرفی ستون ها و تیرها، به منظور جلوگیری از ترک خوردگی، حفظ شکل بتن و افزایش مقاومت، کاربرد دارد. استفاده از این محصول فولادی، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که آخرین خط دفاعی سازه در مقابل زلزله بوده و می تواند مانع ریزش آن در اثر تغییر حالت ستون ها یا تیرهای بتنی شود.
اگر در صنعت ساخت و ساز فعالیت داشته باشید، بدون شک نام پلیت (Plate) را شنیده اید. وجود پلیت را می توان در بسیاری از وسایلی که روزانه با آنها سروکار داریم، مشاهده کرد. در این مقاله از اصفهان آهن قصد داریم به معرفی این مقطع فولادی بپردازیم و در نهایت به کاربردها و نحوه تولید آنها اشاره کنیم. اگر قصد خرید و استفاده از آن را در زمینه ساخت و ساز دارید، با ادامه مطلب همراه باشید.
برای کلیه ساختمان ها بعد از گذشت مدت زمانی مشخص، ممکن است پدیده نشست ساختمان رخ دهد. دانستن علائم این پدیده و استفاده از روش های کارآمد، در جلوگیری از بروز خسارات جدی بسیار ضروری است. آیا شما از نزدیک ساختمان در حال نشست را دیده اید؟ در این مورد چقدر اطلاعات دارید و می توانید به آشنایان خود انتقال دهید؟ آیا نشست ساختمان خطرناک است؟ همین مسائل سبب شده تا مهندسین حین ساخت و ساز، با انجام آزمایشات خاک تمام جوانب و حد مجاز نشست ساختمان را در نظر بگیرند، سپس پروژه را شروع کنند. روش های جلوگیری یا اصلاح نشست ساختمان وظیفه بعدی متخصصین است. ما در این مطلب شما را با انواع ، علائم نشست ساختمان و برطرف کردن آن آشنا می کنیم.
پی یا فونداسیون یکی از اصلی ترین اجزای هر سازه محسوب می شوند. شناژ از مهم ترین قسمت های فونداسیون است. اگر برای شما این نیز سوال پیش آمده که، شناژ چیست؟ این واژه برگرفته از شن و البته ریشه فرانسوی (Shenage) به معنای زنجیر کردن است. در ساختمان سازی از آن برای اتصال پی های عمودی به یکدیگر استفاده می کنند.
هر بنایی دارای اسکلت بندی مشخصی است که با توجه به بودجه و موقعیت مکانی ساختمان در نظر گرفته می شود. اسکلت بندی ساختمان در اصل، پایه و اساس یک ساختمان است. اگر ساختمان ها بر اساس نوع مصالح ساختمانی به کار رفته در آن ها دسته بندی شوند، دارای انواع مختلفی مانند اسکلت خانه بتنی، فلزی و چوبی است. در این مطلب می خواهیم به طور کامل در مورد انواع اسکلت بندی ساختمان صحبت کنیم.
برش ورق با گیوتین یکی از روش های برشکاری انواع ورق فلزی با استفاده از دستگاه گیوتین است. دستگاه گیوتین با نام قیچی ورق بر هم شناخته میشود و شکل آن مثل یک قیچی بزرگ است که لبه پایینی ثابت و لبهی بالایی متحرک بوده و انواع ورق فلزی را تا حداکثر ضخامت 25 میلی متر میتواند برش دهد. از مزایای برش ورق با گیوتین میتوان به سرعت بالای عملیات برشکاری و داشتن ظرفیت برش بیشتر نسبت به دیگر دستگاه های برشکاری ورق حداکثر تا طول 6 متر اشاره کرد.
ورق های آهنی کاربرد فراوانی در صنایع مختلف داشته و هر کدام به روش های مختلفی تولید میشوند. معروف ترین و کاربردی ترین ورق آهنی، ورق گالوانیزه است که طی فرایند گالوانیزاسیون در دیگ های مذاب روی تولید میشوند. این ورق ها به قدری مقاوم میشوند که در برابر انواع ضربه و رطوبت هیچ ضعفی از خون نشان ندهند.