به فرآیند فرم دادن و شکل دهی ورق های فلزی مثل استیل، گالوانیزه، آلومینیوم، آهن و... رول فرمینگ می گویند. این عمل با استفاده از قالب ها و غلطک های فرم دهی و ابزار الات مخصوص بر روی شافت هایی که با دروازه یا یاتاقان ثابت شده اند، انجام می گیرد.
روش های رول فرمینگ
روش های مختلف رول فرمینگ عبارتند ار:
رول فرمینگ نسبت به روش های سنتی خمکاری که با استفاده از خم کن، پرس برک، نورد و ... انجام می گیرد بهتر و حرفه ای تر است. سرعت بالایی دارد و نیازی به اپراتور مستقیم ندارد. هزینه های کمتری نیاز دارد و از نیروی ماشینی به جای نیروی انسانی استفاده می شود همچنین محصول با کیفیت بالا تولید می کند. انواع قالب فرمینگ عبارتند از:
دستگاه فرمینگ چیست؟
دستگاه رول فرمینگ به منظور فرم دهی ورق های فلزی طراحی شده است. دستگاه فرمینگ دارای ایستگاه هایی است که در آن غلطک های فولادی قرار گرفته و ورق با گذر کردن از این ایستگاه ها شکل دهی می شود. وجود غلطک ها در این دستگاه سبب حرکت ورق ها نیز می شود، سرعت فرم گیری ورق و تبدیل به پروفیل را افزایش داده و مانع از اعمال استرس زیاد در یک ناحیه می شود در این حالت ورق با کیفیت با فرم دهی می شود. عملیات دیگر بر روی ورق ها که در این دستگاه انجام م یشود پانچ است که سبب ایجاد سوراخ یا برآمدگی های مورد نیاز می شود. انواع دستگاه فرمینگ عبارتند از:
ساخت رول فرمینگ
برای انجام پروژه هایی که به موارد زیر نیاز دارند شما نیاز به دستگاه رول فرمینگ نیاز دارید:
مزایای استفاده از رول فرمینگ
از مزیت های استفاده از رول فرمینگ می توان موارد زیر را نام برد:
هیدرو فرمینگ ورق
هیدروفرمینگ فرایندی است که فرم دهی در آن به کمک قالبی که سیال هیدرولیکی پر فشار دارد انجام می گیرد. این فرایند به کمک قالب هیدروفرمینگ، پرس هیدرولیک و سیستم تقویتی که درون دستگاه قرار دارد، حاصل می شود. فلزاتی نرم و انعطاف پذیر از قبیل آلومینیوم، برنج، فولاد ضد زنگ، فولاد با درصد کربن پایین و... را با استفاده از هیدروفرمینگ می توان فرم دهی کرد. کاربرد گسترده هیدروفرمینگ در صنعت خودرو سازی است همچنین از این فناوری در شکل دهی لوله نیز استفاده می شود. هیدروفرمینگ با نام های شکل دهی محدبی، هیدرومک و شکل دهی انفجاری هم شناخته می شود. قطعاتی که با هیدروفرمینگ فرم دهی می شوند دارای کیفیت، وزن و استحکام بیشتری هستند.