روز گذشته نرخ میلگرد در بازار رکودی کشور همچنان ثابت بود اما برخی شرکتها به افزایش ۵۰ الی ۱۵۰ تومانی این محصول اقدام کردن، اگرچه کاهش جزئی قیمت در چند شرکت نیز مشهود بود. صرفنظر از نوسانات جزئی که مشاهده میشود نرخ روز میلگرد آجدار به طور میانگین ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان ثبت شده است.
قیمت نبشی و ناودانی نیز تقریبا در همه شرکتها ثابت اعلام شد اما قیمت تیرآهن با افزایش همراه بود، به این صورت که در بخش کیلوفروشی در کنار ثبات نسبی، برخی شرکتها با افزایش ۵۰ تومانی اعلام قیمت کردند، تیرآهن شاخهای نیز با افزایش ۲۰ الی ۳۰ هزار تومانی عرضه شد.
اما قیمت پروز پروفیل و انواع لولههای داربست، گازی و ... نوسان داشت به طوری که در کنار ثبات در نیمی از شرکتها، درسایر مبادی فروش افزایش ۱۰۰ تومانی نیز مشاهده شد.
گفتنی است قیمت روز ورق سیاه، استیل و هچنین قیمت ورق گالوانیزه و روغنی و... هم مانند اکثر محصولات فولادی با ثبات قیمت عرضه شدند.
همانطور که از اوضاع بازار آهن و فولاد برمیآید درحالی قیمت آهن ثابت و بدون تغییر اعلام میشود که بازار تقاضا همچنان در رکود است و عملا خرید آهن چندان قابل ملاحظه نیست.
از طرفی با رکود و نزول بازارهای صادراتی که در دو هفته گذشته شاهد آن هستیم ناگزیر بر بازار داخلی نیز تأثیر گذاشته است تا جایی که شاهد کاهش منفی ۳درصدی قیمت شمش بلوم در عرضه بورس کالای امروز هستیم.
به نظر میرسد معاملاتی که امروز و فردا در بورس کالا رخ میدهد تا حدودی روشنگر روند بازار در روزهای آتی باشد و اقدامات بیاساسی که گاهی در جهت تحریک بازار و افزایش قیمتها مشاهده میشود چندان چارهساز نخواهد بود.
یکی از مواردی که دستاویز عرضهکنندگان برای افزایش قیمتهاست، اخبار اعمال محدودیت مصرف برق در صنایع فولادی است. اما براساس آمار موجود که کشور با مازاد محصولات نهایی روبهرو است و همچنین با مصوبه اخذ عوارض صادراتی و قوانین سامانه جامع تجارت و نیز نظارت و ساماندهی بازار آهن توسط ستاد تنظیم بازار، میتوان اوضاع را مدیریت کرد و مانع از التهاب بازار شد.
در پی رکود بازار تقاضا و افزایش هزینههای تولید و افزایش قیمت اهن الات، جهاندار شکری مدیرعامل شرکت ذوب آهن بیستون در اینباره اظهار کرد: صنایع فولادی درحالی با افزایش نرخ انرژی و سوخت مواجه هستند که مالیاتها و دستمزدها و سایر موارد دیگر نیز افزایشی بوده است که اگر در کنار این موارد تعیین عوارض صادراتی سنگین را نیز اضافه کنیم، موانع فعالیت و کسب سود تولیدکنندگان تکمیل میشود.
وی در ادامه بیان کرد: اخذ عوارض صادراتی در حالی در کشور ما تصویب شد که سایر کشورها به ترغیب تولیدکنندگان برای صادرات محصولات خود روی آوردهاند و در کشور ما با این مصوبه عملا مانعی برای صادرات محصولات رقم خورد.
شکری در ادامه با اشاره به این مطلب که به نظر میرسد گویا دولت و وزارت صمت به دنبال دریافت عوارض بیشتر از تولیدکنندگانی هستند که حاشیه سود بیشتری نیز دارند، افزود: صادرات آهن آلات یکی از مهمترین منابع ارزآور کشور بود که این تصمیم مشکلات متعددی را به همراه داشت.
این فعال صنعتی بیان کرد: اگرچه به گفته وزارت صمت این تصمیم برای کنترل بازار اخذ شده است اما آنچه از نتایج این تصمیم مشهود است، با توجه به افزایش همه هزینههای تولید محصولات فولادی، به نظر نمیرسد این تصمیم چندان در ساماندهی بازار کمککننده باشد.